انتخاب پارچه برای طراحی لباس
انتخاب پارچه برای طراحی لباس
اولین نکته در انتخاب پارچه برای طراحی لباس این است که بدانید نوع پارچه ای که در نظر دارید چیست. منسوجات موجود در بازار به طور گسترده در دو دسته منسوجات طبیعی و منسوجات مصنوعی طبقه بندی می شوند. منسوجات طبیعی عبارت اند از: پنبه، ابریشم، جین (دنیم)، فلانل، کنف، چرم، کتان، مخمل، و پشم. منسوجات مصنوعی عبارت اند از: نایلون، پلی استر، استات، اکریلیک، پشم پلار، ریون و اسپندکس.
پارچه هایی که به طور کلی به عنوان طبیعی (پنبه، ابریشم، کتان و غیره) و مصنوعی (اکریلیک، پلی استر، نایلون) و ترکیبی از هر دو طبقه بندی می شوند، همگی برای طراحی و تولید لباس مناسب هستند؛ اما برای طراحی های مد و لباس مختلف، برخی از پارچه ها به خاطر ویژگی های خاصشان، بر بقیه ارجحیت دارند؛ مثلا پارچه های آماده برای تهیه لباس های سفارشی مناسب هستند؛ در حالی که بافتنی ها برای تولید لباس های جذب بدن و منعطف، بهتر هستند.
بهترین پارچه از نظر ثبات رنگ پارچه
برای پی بردن به ثبات رنگ پارچه، یک آزمایش ساده وجود دارد که می توانید امتحانش کنید: یکی از راه هایی که می توانید رنگ پارچه ای را که قصد خریدش را دارید آزمایش کنید، این است که یک دستمال سفید یا پنبه کوچک بردارید، آن را مرطوب کنید و سپس در جایی روی پارچه بمالید. اگر پارچۀ مورد نیاز کیفیت خوبی داشته باشد، رنگ به پارچه/ پنبه ای که در دست شماست، منتقل نمی شود.
تناسب و موقعیت مکانی
در آب و هوای گرم، نمی توانید از لباس ابریشمی استفاده کنید، به خصوص اگر دارای آستر هم باشد؛ به عنوان مثال، در محلی که رطوبت زیاد، و هوا گرم است، ترجیح می دهیم همیشه از لباس نخی سبک و نازک استفاده کنم نه هر چیز دیگری یا برخی می خواهند هنگام بیرون رفتن با کمک لباس هایشان از خود در برابر اشعه ماوراءبنفش محافظت کنند؛ برای این کار یک پارچه نخی متراکم، انتخاب خوبی است. حتی برای طراحی لباس زیر هم باید به جنس پارچه توجه کرد. اگر جنس این لباس ها از پنبه باشد، احساس راحتی را به همراه خواهد داشت.
بهترین پارچه از نظر آب رفتگی
نکته دیگر هنگام خرید پارچه این است که بدانیم آیا پارچه بعد از شست و شو کوچک می شود یا به قول معروف آب می رود یا نه. بیشتر پارچه ها بعد از آب خوردن جمع می شوند؛ اما پارچه های مختلف به شکل و اندازه های متفاوتی جمع می شوند. برای اینکه خیالتان بابت آب رفتن پارچه راحت باشد و بتوانید طراحی مد مورد نظر خود را اجرا کنید، بهتر است حداقل 10 درصد پارچه اضافی نسبت به مقداری که واقعا نیاز دارید خریداری کنید. اگر می توانید پارچه پیش از آب رفتن (سنگشورنشده) بخرید، این فرمول بهترین است. پارچه های سنگشور نشده برچسب هایی دارند که روی آن ها نوشته شده است “Sanforized” یا “Mercerised” و غیره.
بهترین پارچه از نظر رنگ
ترجیحاً باید پارچه را در نور روز خریداری کنید نه بعد از غروب آفتاب و زیر نورهای مصنوعی. حتی در طول روز هم در بعضی از مغازه ها نور کافی وجود ندارد و دیدن رنگ واقعی پارچه برایتان دشوار می شود. نور مصنوعی در نمایشگاه ها معمولاً رنگ را مخدوش می کند. اگر قرار است چند رنگ را با هم تطبیق دهید، مثلا هنگام انتخاب آستر برای پارچه اصلی یا انتخاب پارچه ای برای تزیین، این امر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نمایشگاه های پارچه حرفه ای معمولاً دارای قسمتی به نام light well (یا پنجره ای با نور خوب از بیرون) هستند که می توانید پارچه را در زیر نور خورشید مشاهده کنید.
بهترین پارچه از نظر وزن
وزن پارچه به عوامل زیادی مانند بافت، نوع الیاف و غیره بستگی دارد و معمولاً با GSM نشان داده می شود. GSM می تواند بین 60 تا 700 متغیر باشد. 700 در واقع GSM پارچه پشمی با کیفیت بسیار بالا است. پارچه جین بسته به نوع بافت GSM 400 دارد.
دیدگاهتان را بنویسید