تصویرگری با مداد
تصویرگری با مداد
بحرالفنون، بزرگترین و جامع ترین شبکه انتشار اموزش مجازی در زمینه رشته های هنری و مهارتی هست، که شما رو تا رسیدن به کسب درآمد همراهی میکند.
تصویرگری
تصویرسازی یا همان تصویرگری را می توان یکی از زیرشاخه های هنرهای تجسمی در نظر گرفت که به شکلی از آثار هنری خلاقانه تصویری گفته می شود که مفهوم و یا روایت تجسمی چیزی را بیان می کند. هنر تصویر سازی را می توان بر مبنای تکنیک هایی که به کار گرفته می شود، به دو دسته تصویرسازی مدرن و سنتی تقسیم کرد.
در واقع تصویر سازی های مبتنی بر تکنیک استفاده از مداد سیاه نیز در این دو دسته جای می گیرند و قابل دسته بندی هستند. این هنر، یکی از حوزه های جذابی است که توانسته افراد بسیاری را به سمت خود بکشاند. با گذشت زمان، تغییر و تحولی عظیم در مواد مورد استفاده در تکنیک های تصویرسازی رخ داد که سبب شد تکنیک ها نیز مورد تغییر قرار بگیرند.
تصویرسازی در عصر دیجیتال
هنرمندانی که قبلا تنها به رنگ، کاغذ و قلم بسنده می کردند، با پیشرفته شدن صنعت تصویرسازی و پدیدار شدن عصر دیجیتال، کار با برخی از ابزارهای دیجیتال را آغاز کردند و حالا شاهد آن هستیم که مداد ها هم به شکل قلم نوری در آمده اند می توان نقاشی با مداد سیاه را نیز به شکل دیجیتالی ترسیم کرد.
تصویرگری با مداد
در این مطلب، ما در خدمت شما عزیزان هستیم تا تصویرسازی با مداد را برای شما توضیح دهیم.
پس تا انتهای مطالب با ما همراه باشید. طریقه کار با مداد سیاه چندان کار سخت و دشواری نمی باشد و تنها با تمرکز و اطلاات کافی در این زمینه، می توانید آثار ارزشمندی را برای خود به ثبت برسانید.
تصویرسازی
هنر تصویر سازی در واقع عملی می باشد که با استفاده از آثار به عمل آمده هنرمند، پیامی را به بیننده ابلاغ می کند و دارای تکنیک ها و سبک های بسیار زیادی از جمله مونتاژ، نقاشی، کولاژ، مدل سازی D3 و … می باشد. هنر تصویرسازی بسته به هدف، ممکن است بسیار تکنیکی، واقع گرایانه، سبک وار و یا پر معنا باشد. هنر تصویرسازی شاخه های بسیار گسترده ای همانند:
تصویرسازی کتاب ها، تصویرسازی نشریات، تصویرسازی تبلیغاتی، تصویرسازی برای موسسات و ادارات و تصویرسازی بین المللی که این روزها در ابعاد وسیعی به چشم می خورد.
انواع تصویرسازی
به شکل کلی تصویر سازی را می توان به دو بخش کلی تصویرسازی دیجیتالی و تصویرسازی دستی تقسیم نمود.
به تصاویری که با روش هایی که در آن ها از ابزارهای نقاشی نظیر آبرنگ، گواش، مدادرنگی و … به کار گرفته شود، تصویرسازی دستی می گویند و در مقابل به هر تصویری که به کمک ابزارهای دیجیتال نظیر قلم های نوری، کامپیوتر و تبلت تولید شود تصویرسازی دیجیتالی گفته میشود. در این میان یکی از اساسی ترین یا بهتر است بگوییم پایه ای ترین روش های تصویرسازی که اجرای آن در هر دو روش تصویرسازی دستی و دیجیتال الزامی است تصویرسازی با مداد سیاه است.
تصویرسازی با مداد سیاه
تصویر سازی با مداد سیاه یکی از هنرهایی است که همه از کودکی درصدد یادگیری آن هستند.شما با استفاده از این مهارت می توانید با ساده ترین و ارزان ترین روش ممکن، زیباترین آثار را خلق کنید و از آن ها لذت ببرید.
1. طریقه صحیح در دست گرفتن مداد
اولین گام در پیاده سازی یک طرح بی عیب و نقص با مداد سیاه روی کاغذ، طریقه صحیح در دست گرفتن مداد است.
باید پیش از هر چیز به این نکته توجه داشته باشید که، در هنگام پیاده سازی طرح اولیه از نوک تیز مداد استفاده کنید و برای ایجاد سایه یا پر کردن قسمت های مختلف از کناره های آن بهره گیرید. بنابراین با کمک گرفتن از یک کاتر و یا چاقو، مداد را تراش می دهیم. این کار را تا جایی ادامه می دهیم که وقتی مداد را در امتداد کاغذ، مماس نگه میداریم، چوب و یا همان بدنه مداد مزاحم کار ما نباشد و با سطح کاغذی که قرار است بر روی آن ترسیم صورت بگیرد برخورد نداشته باشد.
حال در این جا ما نوک بلندی از مداد داریم که قرار است با آن ترسیم را شروع کنیم. همین عامل سبب می شود تا بتوانیم کار خود را هرچه بهتر انجام دهیم.
2. تکنیک های سایه زنی را ترکیب کنید
در نقاشی های سیاه و سفید سایه ها حکم رنگ های طرح را دارند و از همین حیث بسیار حائز اهمیت هستند.
برای نقاشی بی عیب و نقص با مداد سیاه و ایجاد سایه زنی حرفه ای می توانید به دو روش زیر عمل کنید: اولین روش به این صورت است که همه خطوطی که حکم سایه ها را دارند به یک جهت رسم می شوند. این روش سبب می شود تا سایه ها شکل منسجم تری را از خود نشان دهند. این ترفند، جزئیات را در طراحی بسیار بهتر نمایان می کند.
3. تسلط کافی در ترسیم پهنای خطوط
تکنیک بعدی که قرار است در این مرحله به توضیح آن بپردازیم، تسلط بر خطوطی است که قرار است رسم شوند.
باید به خوبی بیاموزید که چگونه می توانید بر خطوطی که رسم می کنید تسلط کافی پیدا کنید، زیرا این کار به جداسازی اشیاء در تصویر به شما کمک ویژه ای می کند و همینطور سبب تشدید شدن سایه ها می گردد.
4. ایجاد اسکیس و یا طراحی یادداشتی
در مرحله اول قصد داریم شما را با معنی و مفهوم اسکیس آشنا کنیم. اسکیس در لغت به معنی برنامه طراحی کوتاه مدت و یا طرحی سریع است.
هنگامی که قرار است طراحی را آغاز کنیم، با استفاده از خطوطی کم رنگ، طرح مورد نظر خود را بر روی کاغذ پیاده می کنیم. هرچه پیش می رویم، خطوط ما نیز تغییر خواهند کرد، پس تا انتها باید آن ها را چندین بار مورد بررسی قرار دهیم.
در آخر، خطوط را با ملاحظه پر رنگ نموده و جزئیات را اضافه می کنیم. در این مرحله توجه داشته باشید که هرگز نباید بیش از حد، تمرکز خود را بر روی یک نقطه خاص بگذارید. در طراحی هایی که تقارن وجود دارد، سعی می کنیم که تمرکز خود را روی فضای بین خطوط بگذاریم، سپس در حین کار، مجدد همه چیز را مورد بررسی قرار می دهیم.
5. بررسی مدام طراحی
در این بخش از مطلب، همراه شما هستیم تا بدانید که بررسی کردن مداوم طراحی چقدر حائز اهمیت می باشد. برای بارها و بارها باید طراحی خود را بررسی کنید تا جای کوچکترین خطایی باقی نمانده باشد.
اگر حتی دقایقی پیش طراحی خود را چک کردید، برای بار دوم هم این کار را تکرار کنید تا خیالتان جمع شود.
قبل از اینکه جزئیات را به طرح خود بیفزایید، حتما دقت داشته باشید هیچ مشکلی در طراحی وجود نداشته باشد. در طراحی حدسیات را کنار بگذارید پیش از ترسیم خطوط تیره و محکم، از متقارن بودن تصاویر خیال خود را جمع کنید و مطمئن شوید.
6. حواستان به لکه های مداد باشد
تمامی افرادی که تصمیم دارند این هنر را بیاموزند و یا حتی افراد حرفه ای که مشغول به این کار هستند، باید در هنگام خلق آثار خود به این نکته توجه داشته باشند که از کثیف شدن کاغذ و یا حتی دستان خود جلوگیری کنند.
زمانی که قسمت زیرین دست شما، توسط مداد سیاه، سیاه و کثیف شود، این سیاهی به دیگر قسمت های کاغذ برده می شود که این موضوع، جلوه چندان زیبایی ندارد و موجب می شود کار بسیار نامرتب در بیاید. ما در این قسمت ترفندی را به شما می گوییم که بی شک می تواند شما را از شر این کثیفی ها نجات دهد. پیش از شروع کار می بایست کاغذ کوچکی که دست شما را پوشش می دهد، در زیر دست خود، بر روی کاغذ قرار داده و سپس مشغول کار شوید.
دیدگاهتان را بنویسید