به روز ترین متدهای خیاطی
خیاطی کردن یک هنر قدیمی است که همواره مورد توجه انسانها بوده است؛ اما در سالهای اخیر و با گسترده شدن صنعت مد و پوشاک، اهمیت آن نیز بیشتر شده و افراد زیادی به دنبال یاد گرفتن متدهای خیاطی هستند.
یکی از نکات جالب در مورد خیاطی این است که مردمان هر کشور برای دوختن پوشاک خود معمولا نوع فرهنگ و نحوهی لباس پوشیدنشان را در نظر گرفته و طراحی لباس را بر همین اساس انجام میدهند. بنابراین، میتوان انتظار داشت که متدهای خیاطی فراوانی در جهان وجود داشته باشد که دانستن آنها قطعا کمک بزرگی برای آموزش این هنر جذاب و کاربردی خواهد بود.
انواع متدهای خیاطی کدامند؟
خیاطی هم مثل دیگر هنر ها دارای روش های مختلفی است که در آموزش خیاطی از متدهای مختلفی استفاده میشود هر یک از آن ها می توانند با توجه به نوع کاربرد و توانایی فرد هنرمند بهترین روش به حساب بیایند همه روش های خیاطی نقاط ضعف و قوت خودشان را دارند و تفاوت اصلی آن ها در نحوه رسم الگوهاست.
مهم نیست با چه روشی کار میکنید، مهم این هست که با آن روش احساس راحتی کنید و خوب بلد باشید.
هر وقت توانستید این جوری فکر کنید، هر وقت فقط به حرفهای مربی خیاطی بسنده نکردید و جرات کردید توی چهارچوب الگو دست ببرید، هر وقت از خراب شدن پارچه به دلیل تغییراتی که توی الگو بنا به نتیجهگیریهای خودتون رسیدید؛ اون جاست که بهترین روش خیاطی را پیدا کردید؛ اصلا هم مهم نیست که پایهای که باهاش شروع کردید، گرلاوین بوده یا متد دیگری. در ادامه رایج ترین روش های خیاطی کاربردی در ایران را بررسی می کنیم.
انواع متدهای خیاطی
1- متد خیاطی گرلاوین
روشی است که درآن تمام قسمت های بدن سایز میشود. گرلاوین یکی از قدیمی ترین متدهای خیاطی می باشد. این روش کمی پیچیده است اما با توجه به دقیق بودن الگو در روش گرلاوین، می توانید با یک اندازه گیری صحیح، لباس های خوش فرم و شیک برای همه اندام ها بدوزید و از خیاطی خود لذت ببرید.
2- متد خیاطی مولر
متد مولر برگرفته شده از روش خیاطی آلمانی هاست. در واقع چون سایز بدن آلمانی ها و ایرانی ها به هم نزدیک است این متد چند سالی است که وارد ایران شده و در آموزشگاهها و دانشگاه ها تدریس می شود و بکار برده می شود. متد مولر پیچیدگی و ظرافت کمتری دارد و در عین حال بسیار دقیق است. این روش بدلیل رسم الگوهای مختلف در اول کار، دوختی بی نقص و دقیقی را به شما در آخر کار تحویل می دهد که در بسیاری از موارد حتی نیاز به پرو لباس نباشد. می توان گفت این روش یکی از بهترین متدها برای خیاطی می باشد که به همه پیشنهاد می شود.
3- متد خیاطی ایتالیایی:
روشی است که بدون تهیه الگو و مستقیم روی پارچه انجام می شود. روش سایزبندی براساس الگوهای از قبل آماده شده است. یکی از نقاط ضعف این متد در محدود بودن آن است یعنی نسبت به متدهای دیگر جای مانور کمتری دارد اما روش ساده و آسانی می باشد.
4- متد خیاطی متریک
روشی است که به کمک جدول سایز بندی (36و38و…) می توان الگوی شخص را تهیه کرد. متد متریک نیز بسیار دقیق است اما از آنجایی که ریز محاسبات و دستورالعملهای زیادی دارد کمی دشوار است. در میان تمامی روشها متد سایزبندی آسانترین و متد متریک دقیقترین متدهای خیاطی می باشد.
5- abm از متدهای خیاطی
abm یک متد آمریکایی است. در این روش الگوها بر حسب سایزبندی آماده می شوند. abm که از متدهای تجاری محسوب می شود، کار خیاطی را بسیار آسان کرده و زمان الگو کشی را کم کرده است. شما میتوانید الگوهای آماده را متناسب سایز، در جدول سایزبندی انتخاب کرده و روی پارچه بیندازید. سپس برش داده و دوخت را انجام دهید. به همین سادگی! ولی سایز بالاتنه و پایین تنه همه افراد یکسان نیست. ممکن است سایز بالاتنه شخصی 38 و سایز پایین تنه او 40 باشد. به همین دلیل abm، یک متد تجاری است.
لباسهایی که در فروشگاه ها میبینیم، بیشتر با این روش دوخته شده است میشه گفت این روش اصلا مناسب شخصی دوزی نبوده و حتی مناسب اندام ایرانی هم نمی باشد در واقع متد خیاطی نمیشه گفت متد سایزبندی هست که همین روش رو میشه روی تمام متد ها اجرا کرد و الگوهای سایزبندی با روش های دیگه تهیه کرد.
6- متد خیاطی فرانسوی
خیاطهای فرانسوی نیز تلاشهای زیادی برای ابداع روشی منحصر بفرد برای دوخت پوشاک مورد نظر خود داشتهاند. آنها معمولا از دوختها و اندازههای سفارشی برای هر لباس استفاده میکردند؛ بنابراین متد خیاطی فرانسوی نیز بر همین اساس طراحی شده است.
روش دوخت فرانسوی از بین انواع متدهای خیاطی بهترین روش برای دوخت لباسهای لاکچری است. زیرا تمامی اندازهگیریها به صورت سفارشی انجام شده و دقت بسیار بالایی دارد.
اما معایب این روش باعث شده است که امروزه کمتر کسی به سراغ آن برود. از جمله این معایب میتوان به هزینهی بالای متد فرانسوی و وقتگیر بودن آن اشاره کرد.
7-متد خیاطی ترک
در سالهای اخیر استفاده از پوشاک ترک طرفداران بسیاری پیدا کرده است؛ زیرا علاوه بر کیفیت پارچههای ترکیهای، نوع طراحی و متدهای خیاطی ترک نیز جذابیتهای فراوانی پیدا کردهاند.
لازم به ذکر است که در خیاطی ترک بیشتر به طراحی الگوهای مختلف برای کت، دامن، شلوار و انواع لباسهای رسمی پرداخته میشود. بنابراین با کمک این الگوها میتوان لباسهای متنوعی تولید کرد.
دیدگاهتان را بنویسید