ساخت ظروف چوبی
ساخت ظروف چوبی
تاریخچه استفاده از چوب در ایران
در قبر های به جا مانده از دوران باستان در شهر فسا که مربوط به 5000 سال قبل از میلاد مسیح می باشد باستان شناسان توانسته اند یک قطعه چوبی کشف کنند که نشان دهنده این می باشد ایرانیان در این دوران از چوب برای ساخت لوازم منزل و لوازم تزئینی استفاده می کردند لازم به ذکر است که این قطعه از چوب درخت گلخونک ساخته شده بود.
از چه نوع چوب هایی در ساخت ظروف استفاده می شود؟
چوب گردو
گردو از دسته درختان پهن برگ است و از نظر سختی در دسته نیمه سخت قرار دارد. این چوب از مرغوب ترین و بهترین انواع چوب موجود در بازار است. این چوب نیمه سنگین است و در مقابل کشش، فشار، خمش و رطوبت مقاومت بسیار بالائی دارد. رنگ قهوه ای خاصی که دارد زیبائی منحصر به فردی به آن بخشیده و در کنار رنگ زیبا گره هایی هم دارد که هنگام برش آن را بسیار خاص جلوه می دهد.
موارد کاربرد چوب گردو:
چوب آبنوس
چوب بامبو
روش هایی برای ترمیم ظروف چوبی و لوازم چوبی منزل:
در برخی موارد وسایل چوبی کادویی و یادگاری می باشند که در چنین شرایطی اشخاص دوست ندارند این وسایل را تعویض کنند و جایگزینی برای آن انتخاب نمایند در صورتی که آسیب دیدگی جزئی باشد نیازی به دور انداختن وسیله و تعویض دیده نمی شود و با استفاده از روش های ساده ای می توان این آسیب ها را ترمیم کرد این روش ها شامل: روغن کاری ظروف چوبی- پولیش کردن ظروف چوبی- رنگ کردن ظروف چوبی و پتینه کاری ظروف چوبی می باشد.
روغن کاری:
پولیش کردن:
رنگ کردن:
پتینه کاری:
پس از آن که مراحل سباده زنی و هموار سازی سطوح چوبی را انجام دادید سطح چوب را به خوبی از گرد و خاک پاک کرده و سپس بخشی را به عنوان محل طرح ریزی جدا کرده و با دقت با استفاده از یک مداد دور آن را خط بکشید و پس از آن اطراف محل طرح ریزی را با دقت رنگ کنید. در محل مشخص شده طرح مورد نظر را با رنگ های در دسترس پیاده نمایید و همان طور که از پیش گفتیم به مدت 72 ساعت بگذارید ظروف چوبی یا دیگر وسایل چوبی که پتینه کاری بر روی آن انجام داده اید خشک شود.
دیدگاهتان را بنویسید