فواید عروسک بازی کودکان
فواید عروسک بازی کودکان
بازی برای کودکان به عنوان یکی از اصلیترین بخشهای زندگی آنها شمرده میشود. بازی در واقع پیوندی بین دنیای کودکی و بزرگسالی است که سبب میشود تا کودکان چیزهای بسیاری را فرا گرفته و با دنیای بزرگ و متفاوتتری از دنیای خود آشنا شوند. در این میان، بازیهای بسیاری هستند که هرکدام مزایا و فواید خاص خود را دارند. فوایدی که سبب استفاده بیشتر از این بازیها میشود.
عروسک بازی و دنیای آن، فواید عروسک بازی و تاثیر بازی با عروسک بر کودکان، نکاتی هستند که در ادامه قرار است تا به آنها بپردازیم. نکاتی که به شما کمک خواهد کرد تا دنیای این بازی و تاثیرات آن برای کودکان را بیشتر شناخته و استفاده بهتری را از آن داشته باشید.
عروسک بازی؛ بازی قدیمی و پر استفاده برای تمامی دههها!
عروسک بازی به عنوان یکی از قدیمیترین و شناخته شدهترین بازیهای دنیای کودکان محسوب میشود. این بازی که در بین کودکان تمامی دههها دیده میشود، رشد و تفاوت بسیاری را نیز از آن خود کرده است.
در دنیای این بازی، از عروسکهای بافتنی و پارچهای کودکان دهه 50 و 60 گرفته تا دنیای عروسکهای باربی و انواع عروسکهای حیوانات مشاهده میشود. در واقع تاثیر بازی با عروسک بر کودکان تمامی دههها دیده میشود. همین موضوع سبب شده است تا از عروسک بازی به عنوان یک بازی قدیمی و ادامهدار یاد کرد که از سالیانی قبل تا به امروز توانسته است جایگاه خود را در دنیای کودکان رشد و ارتقا دهد.
بازی با عروسک، موثر در رشد شخصیت کودکان
کودک در حین بازی خود را در موقعیتهای اضطرابآور و ترسناک قرار میدهد و با همراهی عروسک به جست و جوی راهحل میپردازد و از این طریق تسلط خود را بر موقعیتها افزایش میدهد. کودکی که از مراجعه به دکتر هراس دارد، با همکاری عروسکش نقشهای بیمار و پزشک را بازی میکند و از این طریق تسلط خود را در موقعیتهایی که احتمالا پیش خواهد آمد مجسم میکند و تا حدی بر نگرانی و ترسش فائق میآید. بازی ابزاری طبیعی است که کودکان از طریق آن میتوانند خودشان را بیان کنند.
اصلیترین فواید عروسک بازی برای کودکان
1-مدیریت کردن احساسات با استفاده از عروسک بازی
2-تجربه کردن نقشهای بزرگسالان؛ یکی از فواید عروسک بازی
3-ایجاد اعتماد به نفس برای کودکان به عنوان فواید عروسک بازی
4-افزایش مهارتهای اجتماعی و توانایی ارتباط برقرار کردن با دیگران
5-افزایش توانایی خیالپردازی و ایجاد فضایی برای بروز خلاقیتهای کودک
6-پرورش یافتن توانمندی استفاده از زبان، به عنوان تاثیر عروسک بر کودکان
7-تاثیر بازی با عروسک بر کودکان؛ ایجاد فضایی امن برای مستقل شدن کودک
8-ایجاد احساس مسئولیتپذیری در کودک با استفاده از عروسک بازی و تجربه نقش مراقب
نقشدرمانی بازی
بازی موجب برانگیخته شدن افکار و کسب تجربیات و نتایج زیاد میشود. در مواردی نیز میتواند نقش درمانی داشته باشد. بازی درمانی یکی از رایجترین شیوههایی است که اغلب روانشناسان بالینی، روان تحلیلگران و مشاوران برای درمان مشکلات عاطفی کودکان به کار میبرند. کودکی که موقعیت مصاحبه رسمی ممکن است برایش تجربهای ناراحت کننده باشد، هنگامی که وسیله بازی آشنایی را میبیند، احساس راحتی بیشتر میکند.
بازی در درمان کودکان وسیله و ابزار ارتباطی است که با کلمات، یعنی وسیله ارتباط بزرگسالان، قابله مقایسه است. انواع بازیها و اسباببازیها کلمات کودکان هستند و اگر به دقت انتخاب شوند، میتوانند برای کودکان فرصتی فراهم آورند تا احساسات و مشکلات خود را همانگونه که تجربه کردهاند، بیان دارند. بازی برای کودک یک زبان است. بزرگسالان توسط زبان کلامی ارتباط برقرار کرده و از آن استفاده میکنند. بازی درمانی به کودک این اجازه را میدهد تا از طریق آن به بیان احساسات، مشکلات و استرسهای خود بپردازد و در نتیجه بر مشکلات خود فائق آید.
دیدگاهتان را بنویسید