هنرهای تجسمی چیست؟
هنرهای تجسمی چیست؟
بحرالفنون، بزرگترین و جامع ترین شبکه انتشار اموزش مجازی در زمینه رشته های هنری و مهارتی هست، که شما رو تا رسیدن به کسب درآمد همراهی میکند.
یکی از بزرگترین رشتههای هنر مربوط به هنرهای تجسمی است که شاید بتوان گفت هر هنری را که شما با چشمهایتان میتوانید ببینید جزو این هنر به حساب میآید درواقع هنرهای تجسمی اشکال هنری هستند که آثاری را ایجاد میکنند که در درجه اول بصری هستند، مانند سرامیک، طراحی، نقاشی، مجسمه سازی، چاپ، طراحی، صنایع دستی، عکاسی، فیلم، فیلمسازی و معماری؛ درواقع میتوان هنرهای تجسمی را به نوعی در مقابل هنرهای شنیداری پنداشت.
انواع هنرهای تجسمی:
1.هنر های زیبا
تمامی هنر های زیبا متعلق به دسته کلی هنرهای تجسمی هستند.
این هنر ها شامل فعالیت هایی چون : نقاشی، طراحی، چاپ دستی، مجسمه سازی، و همچنین فعالیت هایی چون هنرگرافیک، تذهیب، تصویرگری، خوشنویسی و معماری است.
2.هنر تصویری یا نمایشی
هنر نمایشی درواقع به هر اثر هنری اشاره دارد که موضوعاتی را که به راحتی قابل تشخیص یا شناسایی هستند به تصویر بکشد. هنر نمایشی یا فیگوراتیو پذیرفته شدهترین هنر است که توسط عمده مردم شناخته شده است. این گروه همچنین دارای بزرگترین مجموعه هنری موجود است زیرا دو نوع دیگر ،یعنی انتزاعی و غیر عینی ، سبکهای نسبتاً جدیدتری هستند.
3.هنر انتزاعی
هنر انتزاعی از واقعیت الهام میگیرد ، اما آنها را به گونهای ارائه میدهد که با نگاه ما به موضوعات مشابه در واقعیت روزمره متفاوت است. علیرغم افزایش سریع محبوبیت، انتزاع تنها حدود ۲۰۰ سال قدمت دارد و هنوز یک سبک هنری اشتباه است. نمونههایی از هنرمندان انتزاعی عبارتند از ژرژ براک ، مارک روتکو ، هنری متیس و جاسپر جان.
4.هنر ذهنی یا غیر عینی
هنر غیر عینی چیزی از واقعیت نمیگیرد. ممکن است با انتزاع اشتباه گرفته شود اما متفاوت است زیرا در آن هیچ پایهای در واقعیت وجود ندارد. در عوض، هنر غیر عینی از عناصر، مواد و اصول هنر به گونه ای استفاده میکند که اثر تحریک کننده بصری ایجاد میکند. از جمله هنرمندان غیر عینی می توان به جکسون پولاک، واسیلی کاندینسکی ، پیت موندریان و سونیا دلونای اشاره کرد.
5. هنر های معاصر
هنر های تجسمی همچنین تعدادی از اشکال هنر مدرن را شامل می گردد.
از این دست می توان به هنر های اَسالمبلاژ یا همبندی، کلاژ، نقاشی آمیخته، هنر مفهومی، چیدمان، نمایش پیشامدی، هنر اجرایی ،به همراه رشته های هنری مبتنی بر فیلم همچون عکاسی، هنر ویدیو و انیمیشن و یا هر ترکیبی از این دست اشاره کرد.
این گروه از فعالیت ها همچنین رشته های هنری با تکنولوژی بالا همچون گرافیک کامپیوتری و چاپ جیکلا را نیز در بر دارد.
یکی دیگر از هنرهای تجسمی مدرن هنر زمینی است که شامل : کار با شرایط محیط زیستی ناپایدار مانند مجسمه سازی با برف و یخ و… است.
6. هنر های تزئینی و صنایع دستی
بخشی دیگر از هنرهای تجسمی مربوط به هنر های تزئینی و صنایع دستی است؛
که دربر گیرنده هنر هایی چون سفالگری، موزائیک کاری، مجسمه متحرک، پرده های نگارین، شیشه گری (شامل نقاشی روی شیشه و…) می باشد.
مبانی هنرهای تجسمی
خلاقیت در هنرهای تجسمی جایگاه خاصی دارد و درک زبان هنر و فهم آثار هنر تجسمی، موضوع اصلی و مبانی هنرهای تجسمی است. انسان نیازمند ارتباط با محیط اطراف و انسان های دیگر است. زبان وسیله مهمی در ارتباط با همنوعان و جهان پیرامون ماست. انتقال درست مفاهیم در زبان بسیار مهم است . هنر راه ارتباطی شیرین و جذابی است که می تواند به ارتباط انسان ها با جهان منجر شود. همان گونه که زبان نیاز به یادگیری دارد، هنر نیز آموختنی است.
درک هنرهای تجسمی بستگی به شناخت و درک عناصر هنری دارد.بدون شناخت و درک نمی توان ارتباط صحیحی ایجاد کرد. 2 نفر از دو کشور و زبان مختلف نمی توانند با همدیگر به درستی ارتباط برقرار کنند و باید زبان همدیگر را یاد بگیرند. برای فهمیدن درست هنرهای تجسمی هم ، باید زبان هنر را فرا گیریم. در هنرهای تجسمی، چشم به عنوان عضو اصلی دیدن، نقش مهمی را در فراگیری زبان هنر تجسمی بر عهده دارد. به طوری که حتی با شنیدن نام یک شئ می توان از خصلت های آن توصیفی را ارائه داد.
شناخت مبانی هنرهای تجسمی می تواند در درک صحیح دنیای اطرافمان موثر باشد. بخصوص برای کسانی که قصد کار کردن در زمینه هنرهای تجسمی را داشته و می خواهند در این زمینه ادامه تحصیل داده یا کاری را شروع کنند.
دیدگاهتان را بنویسید