هنر خیاطی
هنرخیاطی
این مقاله پاسخ به کدام سوال های شماست :
- هنر خیاطی چیست ؟
- مراحل تبدیل شدن به یک خیاط ماهر به چه صورت است ؟
برای پاسخ به این سوالات همراه ما باشید:
خیاطی هنر و مهارتی است که به مرور زمان و با توجه به تفاوتها و سلیقه و فرهنگ و شرایط اقلیمی توسعه پیدا کرده و خیاط فردی است که با توجه به فاکتور ها و نوع کاربرد لباس ، الگو و طرح اولیه را پیاده سازی و به مرحله اجرا می آورد. دقت و نظم برای مهارت خیاطی از موارد پر اهمیت است و در مراحل بعد ذوق و سلیقه و خلاقیت و تجربه بر کار خیاط تاثیرگذار است . بنابراین در وهله اول بهتر است که خیاطان و طراحان لباس با اصول مقدماتی و قواعد آن آشنایی پیدا کنند. هرچه تجربه و مهارت خیاط بیشتر شود، پیشرفت حرفه ای بیشتر خواهد بود. در طی فرآیندخیاطی ، مرحله به مرحله بخش های مختلف تکمیل می شود تا در نهایت کار و پروژه به پایان برسد.برای تبدیل شدن یک هنر آموز به خیاط ماهرحدودا 2 سال زمان احتیاج است.
مراحل خیاطی
-
نازک دوزی
در مرحله مقدماتی که در خیاطی اصطلاحا به آن مرحله نازک دوزی می گویند ، هنر جو با انواع پارچه ها و کار با ابزاری همچون چرخ خیاطی و لوازم طراحی الگو آشنا می شود و روشهای دوخت انواع زیپ،جا دکمه، قزن، انواع دوخت های دستی، انواع دوخت با چرخ، شناسایی اشکال و رفع عیوب آن و نحوه صحیح اتو کشی را آموزش می بیند ، در بخش های بعدی از نازک دوزی با طراحی الگو ها ساده و دوخت آنها همچون : یقه ، آستین ، جیب ، سجاف ، دوخت درزر، چند مدل ساده از دامن و شلوار و پیراهن و پارچه سازی و دوخت مانتو با الگو ساده آشنا میشود.
-
ضخیم دوزی
پس از آنکه هنر آموز مرحله آموزش نازک دوزی را با موفقیت گذراند ، در تکمیل فرآیند آموزش خیاطی ، دردوره ضخیم دوزی شرکت خواهد کرد. در این دوره هنرآموز با خیاطی و دوخت لباسهای ضخیم مثل :
کت ، پالتو ،کاپشن ،سوئی شرت و آسترکشی و… آشنا میشود.
-
دوخت لباس های شب و عروس و مجلسی
در این دوره هنرجو با دوخت تخصصی و طراحی الگو از ژورنال و بنابر سفارش مشتری و انواع دوخت های تزئینی آشنا میشود این مرحله ازآموزش احتیاج به کسب مهارت و تجربه و تکنیک زیادی دارد.
-
منجق دوزی و ابریشم دوزی
دوخت های تزئینی و سوزن دوزی و منجق دوزی و ابریشم دوزی زیر مجموعه از خیاطی است که احتیاج به کار با نخ و سوزن مخصوص به خود را دارند.
-
انواع سبکهای طراحی لباس
برخی از هنرجویان در مراحل مختلف یادگیری خیاطی ، با سبکهای مختلف لباس ها آشنایی پیدا کرده و پس از طی کردن دوره های طراحی لباس و آشنایی بیشتر با صنعت مٌد ، ایده های تلفیقی و جدیدی را برای طراحی لباس اجرا میکنند.یکی از متد هایی که برخی طراحان لباس برای ایجاد طرح جدید خود انجام میدهند متد مولاژ (مهارت طراحی لباس روی مانکن ) است . در این شیوه طراح لباس از طریق پارچه ، سوزن و کاغذ ، طرح های مختلف لباسی که در ذهن دارد را از طریق ساخت مولاژ لباس به صورت سه بعدی میبیند و تغییرات لازم را روی مولاژ لباس انجام می دهد تا به طرح ایده آل برسد. در حال حاضر نرم افزارها و روش های طراحی مختلفی برای ایده پردازی و طراحی لباس برای طراحان لباس وجود دارد.
از جمله سبکهای طراحی لباس می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- سنتی و قومی
- اداری و رسمی
- هنری
- کلاسیک
- کژوال
دیدگاهتان را بنویسید