نقاشی دیواری
نقاشی دیواری
نقاشی دیواری یا دیوارنگاری از جمله قدیمی ترین تکنیک های نقاشی است که قدمتی تاریخی دارد.
نقاشی روی دیوار در واقع، از کهن ترین هنرهای بشری است که از اهمیت خاصی برخوردار است. نقاشی روی دیوار اولین زایش هنری انسان ها در تاریخ هنر است، به طوری که تاکنون این هنر تاثیر و همچنین تداوم خود را در زندگی بشری حفظ کرده است. این هنر یک رشته بسیار مهم است که اگر بتوانند آن را به درستی انجام دهند، فضاهای باشکوهی به وجود خواهد آمد که می تواند به زیبایی با هنر معماری ترکیب شود.
اولین نقاشی روی دیوار
جرای نقاشی های دیواری اولین بار توسط انسان های اولیه غارنشین دیده شده است. این مورد را از آنجا می توان اثبات کرد که اثر پنجه های دست خالق آثار هنری بر سنگ های غار دیده شده است. در ایران، قدیمی ترین نقاشی های دیواری متعلق به دوره نوسنگی است، این دوره حدود 8 هزار سال پیش از میلاد بوده است که آثار آن بر صخره های منطقه کوهدشت استان لرستان نمایان است. بر روی این صخره ها صحنه هایی از شکار و رزم را می توان دید که به روش های ساده ای با رنگ قرمز اخرایی، زرد و و سیاه کشیده شده است.
نکاتی در مورد دیواری نگاری
در دیواری نگاری باید به دنبال چه چیزی باشید
شاید بدانید که یک نقاشی روی دیوار برای شما و تجارت شما مناسب است و یا شاید در این زمینه ایده های جذابی داشته باشید. در هر صورت، پارامترهای خاصی برای جستجو در مورد چگونگی استفاده از آن ها را ندارید و هنگام سفارش یک دیوارنگاری نمی دانید که چه نکاتی باید مورد بررسی قرار بگیرد.
در ابتدا باید تصمیم بگیرید که آیا می خواهید این نقاشی بر روی دیوارهای خارجی محل کار شما باشد و یا بر دیوارهای داخلی. هر دوی اینها مزایایی دارند، اگر نقاشی روی دیوار را روی دیوارهای داخلی انجام دهید، یک اثر هنری خلاقانه و جذاب به کار شما اضافه می شود که ضمن جلب توجه، برند شما را نیز به نمایش می گذارد، اگر این نقاشی روی دیوارهای خارج انجام شود باعث می شود که مردم بایستند و نگاهی دوباره و موشکافانه به طرح شما بیندازند.
تنوع نقاشی های دیواری
نقاشیهای دیواری بر خلاف اسمشان که شاید تصور کنید پیچیدگی خاصی ندارند، دارای انواع مختلفی می باشند. از نقاشی روی دیوار در جاهای مختلفی نظیر رستوارن ها، مراکز خرید، مطب های دندانپزشکی، فروشگاه های مواد غذایی، مدارس و رختکن باشگاه ها استفاده می شود و در هر مکانی نوع طراحی آن شرایط ویژه خود را می طلبد.
اما در تمام انواع آن یک وجه اشتراک وجود دارد و آن هم این است که هر چقدر نقاشی های دیواری خلاقانه تر و رساتر باشند، افراد بیشتری متوجه مفهوم آن ها می شوند. نقاشیهای دیواری تکنیک های زیادی دارند که به دو روش خشک و خیس تقسیم می شوند.
نقاشی با چسب کازئین
چسب کازئین در واقع از مهم ترین مواد تشکیل دهنده این تکنیک از نقاشی دیواری است. این چسب به خوبی با آهک می تواند ترکیب شود. در این تکنیک از ترکیب آهک و چسب کازئین، به همراه رنگ مورد نظر، بر روی دیوار نقاشی می کشند.
روش تمپرا
این روش، از قدیمی ترین روش های دیواری نگاری است که در قدیم بر روی سطوح چوبی انجام می شده است. در این تکنیک از زرده تخم مرغ به عنوان یک جسب رنگ استفاده می کنند. در صورتی که دیوار گچی باشد، ابتدا با ماده چسبی زیرسازی دیوار را آماده می کنند.
سیلیکات در نقاشی دیواری
این تکنیک یک تکنیک بسیار پایدار است که قدمت آن به قرن پانزدهم باز می گردد. در قرن نوزدهم هنرمند آلمانی به نام ادولف ویلهم از ماده اولیه سیلیکات توانست رنگ های بسیار بادوام و با کیفیتی بسازد. در این تکنیک زیرسازی کار بسیار مهم است که اگر به خوبی انجام نشود، تکنیک از بین خواهد رفت.
در این روش علاوه بر سیلیکات سدیم از رنگ های چسبنده برای محافظت از سیمان و سنگ استفاده می کنند. اگر می خواهید برای کارهای تبلیغاتی و بازاریابی خود هزینه کنید، توصیه می کنیم که درباره انجام یک دیواری نگاری کمی فکر کنید. همانطور که گفتیم این نقاشی ها مشتریان را جلب می کنند و از شما برایشان خاطره می سازند.
دیدگاهتان را بنویسید