کاربرد پارچه لینن و انواع آن
کاربرد پارچه لینن و انواع آن
بحرالفنون، بزرگترین و جامع ترین شبکه انتشار اموزش مجازی در زمینه رشته های هنری و مهارتی هست، که شما رو تا رسیدن به کسب درآمد همراهی میکند.
پارچه لینن چیست؟
لینن از الیاف کتانی تولید می شود که از ساقۀ گیاه کتان به دست می آید. واژۀ لینن، ریشه در واژۀ لاتین «لینوم» (linum) و واژۀ یونانی «لینون» (linon)، به معنای بذر کتان دارد. لینن از قدیمی ترین پارچه های جهان به شمار می رود که بالغ بر ده هزار سال قدمت دارد.
کشت گیاه کتان و تولید پارچه لینن
باکیفیت ترین پارچۀ لینن در ایرلند، ایتالیا و بلژیک تولید می شود و باکیفیت ترین گیاه کتان در اروپای غربی و اوکراین کشت می شود.
این پارچه در هند و دیگر کشورهای اروپایی نیز تولید می شود. تولید انبوه لینن، عمدتاً در اروپای شرقی و چین صورت می گیرد.
جنس پارچه لنین
پارچه لینن را می توان برای دوخت انواع مانتو ها استفاده کرد. مانتوهای درست شده از پارچه لینن سبک هستند و منفذهای بافت آن، با رد و بدل کردن جریان هوا، موجب جلوگیری از عرق کردن بدن می شوند. از طرفی نازک بودن جنس لینن موجب شده تا به اندازه کافی حالت اتوی خود را حفظ نکنند.
خاستگاه پارچه لینن
استفاده از الیافِ کتان برای تولید پارچه، به یک دهه و دو دهه و یک قرن و دو قرن محدود نمی شود، بلکه به اندازۀ مومیایی های مصر باستان قدمت دارد. این پارچه، ابتدا در مصر و فقط به رنگ سفید تولید می شد؛ اما رفته رفته، به دیگر کشورها نیز راه پیدا کرد و به رنگ های مختلف درآمد.
در اوایل قرن نوزدهم، پارچۀ لنین تقریباً به همۀ کشورها راه پیدا کرده و به یکی از پرکاربردترین پارچه ها در سراسر جهان تبدیل شده بود.
انواع پارچه لنین
پارچۀ لینن انواع مختلف دارد و هر کدام از انواع آن، کاربرد و ویژگی های مختص به خودشان را دارند.
از پرکاربردترین انواع لینن می توان به لینن داماسک، لینن ساده بافت، لینن شل بافت و لینن پوششی اشاره کرد.
الیاف لینن یا همان کتان را می توان با انواع دیگر الیاف طبیعی و مصنوعی نیز ترکیب کرد. الیاف کتان را معمولاً با الیاف پنبه ای و ابریشمی ترکیب می کنند.
کاربرد پارچه لینن
لینن، پارچه ای بسیار بادوام و پر استفاده است و در زمینه های مختلف کاربرد دارد. از این پارچۀ طبیعی برای تولید انواع لباس زنانه و مردانه و انواع لوازم منزل، مانند رومیزی و روبالشی، و حتی تولید اسکناس استفاده می شود.
در گذشته های دور، وقتی پارچۀ لینن تازه وارد اروپا شده بود، برای تولید لباس های نظامی استفاده می شد. از آنجایی که پارچۀ لینن ضد حساسیت و ضد باکتریال است، از آن برای بستنِ انواع زخم نیز استفاده می شود.
ویژگی های پارچۀ لینن
لینن، پارچه ای بسیار خنک است؛ هوا را به خوبی از خود عبور می دهد؛ بسیار بادوام است و در مقایسه با پارچۀ پنبه ای، بسیار درخشان تر و زیباتر است.
پارچۀ لینن را هر چقدر بشویید، نرم تر و لطیف تر می شود. این پارچه، وقتی مرطوب است، کمی سست و شل می شود؛ اما وقتی کاملاَ خشک شود، استحکام خودش را باز می یابد. پارچۀ لینن به این راحتی ها چرک و لکه به خود نمی گیرد.
الیافِ پارچۀ لینن، کشی نیستند؛ به همین دلیل، اگر این لباس را به صورت طولانی مدت تا کنید، ظاهرش به هم می ریزد؛ به عنوان مثال، نباید اجازه دهید یقۀ لباس لیننتان تحت فشار قرار بگیرد، چرا که ممکن است الیافش بشکند.
الیافِ کتان به راحتی رنگ می گیرد؛ به همین دلیل، پارچۀ لنیندر طرح ها و رنگ های مختلف در بازار موجود است.
پارچۀ لینن خیلی زود رطوبت را به خود جذب می کند و خیلی زود هم رطوبت را از دست می دهد و خشک می شود؛ از این رو، اگر موقع پوشیدنِ لینن عرق کنید، پارچه تان زود خشک می شود و اصلاً احساس ناخوشایندی نخواهید داشت.
این ویژگی، پارچۀ لینن را به یکی از بهترین گزینه ها برای فصول گرم سال و مناطق گرمسیر تبدیل کرده است.
مزایا پارچه لنین
پارچۀ لینن مزایای متعددی دارد و همین مزایای شگفت انگیز و متعددش سبب محبوبیتش شده است. از مهم ترین و متمایزترین مزایای پارچۀ لینن می توان به این موارد اشاره کرد:
• طبیعی
• با دوام و حفظ رنگ
• خُنک
• ضد حساسیت و ضد باکتریال
معایب پارچۀ لینن
این پارچه نیز مانند هر پارچۀ دیگری معایبی نیز دارد. یکی از معایبِ پارچۀ لینن این است که زود چروک می شود و ایرادِ بعدی آن، قیمتِ گرانش است.
این پارچه در مقایسه با دیگر پارچه ها، از جمله ابریشم و پنبه، گران تر است. البته نباید از یاد بُرد که لینن، در مقایسه با پارچه های ذکرشده، دوام خیلی بیشتری دارد.
دیدگاهتان را بنویسید