هنر های 7 گانه کدامند؟
هنر های 7 گانه
هنر قانون خاصی ندارد، در تعریف آن نیز هرکسی ممکن است دیدگاهی متفاوت از دیگران داشته باشد. نمی توان گفت هنر دارای فلان فرمول است و هر کسی از آن پیروی نکند هنر نمی داند و هنرمند نیست. هنرهای هفتگانه نیز در تعریف و توصیف هنر جایگاه خاص خود را دارند.
هنر دارای شاخه ها و گرایش های متفاوتی است و در هر کدام از گرایش های آن افراد مختلفی در حال فعالیت هستند و هر کدام به نوبه خود نام هنرمند را به خود اختصاص داده اند.
هر هنرمندی در حیطه هنری و فعالیت خود دارای اثرهای گوناگونی است که از ویژگی های خاص خود برخوردار است و قصد رقابت با سایر هنرها و آثار هنری را دارد.
در این مقاله هنرهایی که از آنها به عنوان هنرهای هفتگانه یاد می شود نام برده شده و هر مورد را با توضیحات و اطلاعاتی پیش روی شما قرار گرفته است.
-
لیست هنرهای هفتگانه
هنر به دلیل وسعتی که دارد، دارای زیرشاخه های متعددی است، اما به صورت کلی یک تقسیم بندی برای تمامی زمینه های هنری صورت گرفته است که در اصطلاح به آن هنرهای هفتگانه گفته می شود. این لیست هفت تایی عبارتند از:
- هنر اول: موسیقی
- هنر دوم: حرکات نمایشی
- هنر سوم: هنرهای ترسیمی
- هنر چهارم: هنرهای تجسمی
- هنر پنجم: ادبیات
- هنر ششم: هنرهای نمایشی
- هنر هفتم: سینما
-
موسیقی
زمانی که یک موسیقی آرام می شنویم حس آرامش به ما دست می دهد. این موسیقی می تواند، صدای دلنوازی از طبیعت باشد و یا نوایی ساخته دست بشر. در هر صورت، حس زیبایی که از این طریق می تواند خرامان خرامان در ما رخنه کند قابل وصف نیست.
موسیقی را می توان، زبان و کلامی برای بروز احساسات و بیان آنها دانست. این هنر دلنشین می تواند حس درونی ما که آغشته به غرایز است را به صدا در آورد و آن را با یک نوای ملایم همراه کند.
- حرکات نمایشی
حرکات نمایشی را می توان به عنوان دومین هنر از هنرهای هفتگانه نام برد. هنر نمایشی هم به صورت گروهی و هم فردی قابل اجرا می باشد.
در حرکات نمایشی با انجام فعالیت هایی موزون و هدفمند سعی می شود رابطه ای نزدیک بین جسم و روح برقرار شود. این شکل گیری ارتباط با خلق نمایش های موزون و حرکات زیبا، روح را که منشأ زیبایی است تحت تاثیر قرار می دهد.
از حرکات نمایشی می توان به رقص های مختلف از جمله باله، فولکور، آیینی و… اشاره کرد. اپرا نیز از دیگر حرکات نمایشی است که تصویر سازی داستانی همراه با موسیقی زنده را به نمایش می گذارد.
سیرک هم شاخه ای دیگر از حرکات نمایشی بسیار مهیج و زیبا است که در اواسط قرن ۱۷ در غرب اروپا به عنوان شاخه ای از حرکات نمایشی وارد شد.
- ترسیمی
این هنر با به تصویر کشیدن یک موضوع از دیدگاه های مختلف و یا آمیختن موضوعات مختلف با یکدیگر مفهوم مورد نظرش را به مخاطب خود منتقل می کند. این هنر به عنوان هنر بصری و یا دیداری نیز شناخته و توصیف می شود.
هنرهای نقاشی، گرافیک، عکاسی، خطاطی، طراحی و… همگی از جمله هنرهای ترسیمی به شمار می روند.
- هنرهای تجسمی
از دیگر هنرهای هفتگانه که وابسته به حس بصری است و با وجود همین خصوصیت توانسته است نظر مخاطب خود را جلب کند. از هنرهای تجسمی برای ساخت مجسمه، کاریکاتور، طراحی لباس، شیشه گری و… استفاده می شود.
هنرهای تجسمی به دلیل تعدد و گستردگی شان ، یکی از اصول و ارکان مهم هنر به حساب می آیند. این هنر بصری قابل تقسیم به دو بخش می باشد:
بخش اول مانند رنگ و شکل و خط و سطح که قابل مشاهده هستند و بخش دوم که توانایی های هنری یک هنرمند را به نمایش می گذارد.
- هنرهای ادبی
ادبیات نیز از دیگر هنرهای هفتگانه به شمار می آید. ادبیات و هنرهای ادبی می تواند به عنوان یک نماد از فرهنگ های مختلف در هر جامعه ای خود را به رخ بکشد.
ادبیات نیز مانند موسیقی یکی از راه های انتقال احساسات و برقراری ارتباط با دیگران به شمار می رود. این هنر که به دانش فرهنگی نیز شهرت دارد در زمینه های مختلف از جمله شعر، داستان، نویسندگی، سفرنامه و… تعریف می شود.
هنر ادبی به واسطه خوب حس کردن، خوب اندیشیدن و خوب نوشتن، خود را نشان می دهد.
- هنرهای نمایشی
ششمین مورد از هنرهای هفتگانه به هنرهای نمایشی اختصاص یافته است. هنرهای نمایشی شباهت زیادی دارد به حرکات نمایشی که در جایگاه دوم از لیست هنرهای هفتگانه قرار دارد. اما به طور کلی وجه مشترک آنها استفاده از ارکان فیزیک در نمایش است.
هنرهای نمایشی بسته به عواملی از جمله تماشاگر، متن، محل و زمان نمایش و… می باشد که در کنار یکدیگر می توانند به یک داستان و همچنین ایفای نقش بی بدیل برای مخاطب تبدیل شوند.
زمانی که هنرهای نمایشی زنده مانند پانتومیم، اپرا، نمایش های عروسکی و هنرهایی از این دست به صحنه آمدند، تغییر و تحولی را در هنر و جامعه هنری پدید آوردند.
- سینما
خیلی از ما نام سینما را به عنوان هنر هفتم شنیده ایم و یا برنامه های متعددی در تلویزیون به این نام برای ما به نمایش گذاشته شده اند.
درست است، سینما در جایگاه هفتمین هنر از لیست هنرهای هفتگانه قرار دارد. سینما در لغت به معنای حرکت است، اما در اصطلاح به ترکیبی از تصاویر متحرک برای روح دادن به داستان برای درک بهتر مخاطب گفته می شود.
سینما با تمرکز بر روی جنبه های مختلف زندگی بشر سعی دارد تا به یک مفهوم کلی در این رابطه برسد و به تماشاگر در زمینه شناخت هر چه بیشتر محیط و زندگی های اطرافش کمک می کند.
ژانرهای مختلف سینمایی با به تصویر کشیدن سبک های مختلف، روایات متفاوتی از زندگی را به نمایش می گذارند. این روایات در برگیرنده تاریخ و هنر و فلسفه از زندگی مردم است در گذشته، حال و هر آنچه در آینده قرار است اتفاق بیفتد.
در حقیقت سینما در زندگی بشر در القای ارزش های مادی و معنوی و همچنین رفع مشکلات و الگوهای غلط و جایگزینی الگوهای درست، نقش بسیار مهمی را بر عهده دارد
دیدگاهتان را بنویسید