خوشنویسی با خودکار
خوشنویسی با خودکار
خوشنویسی با خودکار این روزها شاید بیشتر از هر سبک خوشنویسی دیگری مورد استقبال قرار گرفته است. واقعاً چرا؟
امروزه میزان علاقهمندی افراد به آموزش خط با خودکار افزایش پیدا کرده است و علت اصلی آن تمایل به داشتن خط خوش میباشد. علاوه براین آموزش خطاطی با خودکار یک موهبت فوق العاده برای افراد محسوب میشود که نوشتههای آنها را از سایرین متمایز و به یادماندنی میکند.
تفاوت خوشنویسی خودکار با مداد
در گذشته همیشه نوشتن خط نستعلیق با قلم انجام میشد و نوشتن خط تحریری با مداد. از آنجا که خودکار نیز معمولاً ابزاری است برای نوشتن خط تحریری، برخی از افراد اشتباهاً تصور میکنند که خوشنویسی با خودکار تفاوتی با خوشنویسی با مداد ندارد و اگر آنها میتوانند با مداد به زیبایی بنویسند، بنابراین از پس زیبا نوشتن به واسطه خودکار نیز برمیآیند.
در اینجا، دو تفاوت عمده بین خوشنویسی با استفاده از هر یک از این ابزارها را بررسی میکنیم. این تفاوتها عبارتاند از:
امکان اصلاح کردن
در خوشنویسی با مداد، شما نگران این نیستید که اگر خطی از جایی که نباید بیشتر کشیده شد باید چه کاری انجام بدهید! خیلی راحت آن را پاک میکنید و دوباره از نو شروع میکنید.
در رابطه با خوشنویسی با خودکار این مسئله اصلاً به این شکل حل نمیشود. فردی که میخواهد با استفاده از خودکار خوشنویسی کند باید تمرکز و مهارتی فراتر از زمانی که با استفاده از مداد این کار را انجام میداد از خود نشان دهد.
امکانات هنری
مسلماً مداد امکانات هنری بیشتری به ما میدهد. اگر بخواهیم خط تحریری هنری را با استفاده از مداد پیادهسازی کنیم، توانایی این را داریم که از کنارههای نوک مداد هم کمک بگیریم.
نوشتن با خودکار، نسبت به نوشتن با مداد روانتر است. هنگام نوشتن با مداد، سختیای که بین مداد و سطح کاغذ وجود دارد ما را ملزم میکند تا عضلات دستمان را بیشتر به کار بگیریم و بیشتر از مچ دست خود برای نوشتن استفاده کنیم. همین مسئله سبب میشود که زیباتر بنویسیم.
اصلاً به همین خاطر است که در سالهای ابتدایی آموزش نیز کودکان برای نوشتن ملزم به استفاده از مداد هستند.
آموزش خط با خودکار شما میتوانید با استفاده از حرکت بازو و مچ به صورت همزمان عملیات نگارش را انجام دهید و به کار خود سرعت ببخشید. به همین خاطر است که وقتی با خودکار مینویسید میبینید که نمیتوانید مانند زمانی که از مداد استفاده میکردید زیبا نگارش کنید. نوشتن با خودکار مستلزم رعایت اصول مربوط به خود میباشد.
آموزش خوشنویسی با خودکار
1. در قدم اول، در یک حالت مناسب بدنی قرار بگیرید. اگر روی زمین مینشینید، به دیوار تکیه دهید. در صورت ممکن عملیات خوشنویسی روی میز شیبدار و مناسب انجام شود. فاصله چشم تا کاغذ نیز باید حدوداً 25 سانتیمتر باشد.
2. خودکار را به واسطه شست و انگشت اشاره بگیرد و به انگشت وسط تکیه دهید. زیاد به خودکار فشار وارد نکنید. خودکار باید در دست شما قدری راحت باشد تا از خستگی زودهنگام و ایجاد آسیب در عضلات دست جلوگیری شود.
3. از زیردستی مناسب استفاده کنید. زیردستی نباید خیلی سفت باشد. به این خاطر که بتوانیم به راحتی فشار خودکار را بر کاغذ به دلخواه کنترل کنیم. اگر زیردستی سفت باشد این امکان را نداریم.
4. کاغذی که برای تمرین انتخاب میکنید باید خطدار باشد. اگر اینطور نبود برای خود خط زمینه در نظر بگیرید. چرا که موقعیت هر حرف باید نسبت به خط زمینه تعیین شود.
5. بین حروف یک کلمه اتصالات مناسب برقرار کنید. نباید خودکار را قبل از پایان یافتن آخرین اتصال از روی کاغذ بردارید.
6. تمام کلمات را با یک روش خطی و به صورت هم اندازه بنگارید. فاصله کلمات را از هم رعایت کنید. کلمات نوشته شده نه باید آنقدر فاصله داشته باشند که جملات شما از حالت انسجام بیرون برود و نه باید آنقدر در هم تنیده باشند که قابلیت خواندن آنها سخت شود.
7- روشهای مختلف نوشتن یک حرف را یاد بگیرید و بیاموزید که در چه موقعیت چه شکلی از آن حرف زیبایی بیشتری به کلمه میدهد. برخی از حروف قابلیت این را دارند که کشیده نوشته شوند.
8- از سرمشق استفاده کنید. هیچ چیزی به اندازه یک سرمشق خوب و استاندارد نمیتواند هنگام تمرین به شما کمک کند.
دیدگاهتان را بنویسید