یادگیری اصول داستان نویسی
یادگیری اصول داستان نویسی
بحرالفنون، بزرگترین و جامع ترین شبکه انتشار آموزش مجازی در زمینه رشته های هنری و مهارتی هست، که شما رو تا رسیدن به کسب درآمد همراهی میکند.
یادگیری اصول داستان نویسی، داستان سرایی و داستان خوانی است. نوشتن داستان کوتاه شروع خوبی برای داستاننویسی اصولی است. داستانها انواع گوناگونی دارند؛ برای مثال داستان کوتاه، رمان، داستان برای کودکان و… که هر کدام از اینها اصول مخصوص به خود را دارد.
تاریخچه داستان :
احداث داستان امروزی قرن 18 و 19 میلادی ربط می دهند، برای پیدا کردن ریشه داستان و داستان نویسی به گذشته بازگشت. در گذشته داستان های بسیاری را در چارچوب حکایت های گلستان یا مثنوی بوستان بیان شده است. اما امروزه داستان هایی بسیاری از نظر نوع ساختار و چه از نظر ظاهر و محتوا با قصه ها و افسانه ها وجود دارد که نمی توان داستان مدرن را با داشتن تمام این تفاوت ها قالبی جدا از گذشته دانست.
داستان چیست ؟
داستان ایجاد کردن شخصیت های تخیلی و توضیح دادن روابط آن شخصیت ها، و رو به رو شدن داستان با رویدادها و حوادث، از تجربیات خلاقانه یک نویسنده است.
گاهی نویسنده از برخی از اتفاقات و رویدادهای واقعی الهام گرفته و به بازگو کردن اتفاقات واقعی در قالبی ادبی و داستانی پرداخته و اندکی به آن شاخ و برگ میدهد.
انواع داستان
- داستان کوتاه: نویسنده در داستان کوتاه معمولاً در چند صفحه و به صورت مختصری به شرح و تعریف ماجرایی میپردازد.
- رمان یا داستان بلند: شامل چند حادثه با شخصیتهای مختلفی شده و بسیار طولانیتر از داستان کوتاه است. برخی از رمانها حتی در چند جلد و به صورت کاملا مفصل نوشته میشوند.
- داستانک: داستانی که از داستان کوتاه هم کمتر است.
- داستان نیمه بلند.
آشنایی با اصول داستان نویسی
برای داستان نویسی، اصولی وجود دارد که یک نویسنده باید از آنها به دقت پیروی کند. یکی از اصول طلایی داستان نویسی صبور بودن و پروراندن داستان است. گفته شده است که نویسنده یک داستان نباید در خلق اثر خود شتاب کند و عجله داشته باشد بلکه باید آرام و با طمئنینه به پیش رود و داستان خودش را به صورت اصولی بپروراند. شما به عنوان یک نویسنده باید بدانید که برای خلق کردن و نوشتن یک داستان لازم است که مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:
- یافتن موضوع داستان: اولین قدم برای خلق کردن یک داستان این است که نویسنده باید بداند میخواهد در مورد چه موضوعی داستانش را بنویسد.
- طراحی داستان: نویسنده باید قبل از اینکه سراغ نوشتن داستان برود، طرح کلی داستان را در ذهن خود داشته باشد.
- انتخاب اسم برای داستان: نویسنده باید اسمی در خور داستان خود انتخاب کند که بهوسیله آن بتوان مخاطب را جذب داستان کرده و مخاطب را برای خواندن داستان ترغیب کند.
- شخصیت پردازی: در هر داستان یک یا چند شخصیت اصلی و فرعی وجود دارد که نویسنده باید از قبل به خلق این شخصیتها بپردازد و سپس به مرور و در طی داستان آنها را به خواننده معرفی کند. شخصیت پردازی باید به گونهای انجام گیرد که خواننده بتواند با شخصیتهای داستان ارتباط خوبی برقرار کند.
- نوشتن داستان: بعد از اینکه موضوع و طرح داستان مشخص شد و شخصیتهای داستان خلق شدند؛ اکنون زمان مناسبی برای نوشتن داستان است. فرآیند نوشتن داستان هم از اصول خاصی پیروی میکند؛ برای مثال هنگام نوشتن داستان لازم است از موضوع اصلی خارج نشوید و نیز قواعد دستور زبان فارسی را در حین نوشتن داستان خود رعایت کنید.
نکات مهم در داستان نویسی
- در انتخاب واژه ها و نگارش ها باید از جملات قدیمی پیشگیری کرد.
- به کار بردن جملات قالبی یا جملاتی که بارها و بارها نوشته و تکرار شده است و تازگی خود را از دست داده اند، حتی سبب شده است از زیبایی دستان بکاهد از ابداع نویسنده نیز هست.
- داستان نویس باید خلاق باشد.
- نویسنده باید در زمان حال زندگی کند. زیرا مواردی مانند پندهای گذشته برای مخاطب جذابیت زیادی دیگر ندارد.
- به کاربردن آرایه های قدیمی که بیشتر در آثار گذشته به کار می رود برای خواننده سخت است نباید در نوشته آشکار باشد.
- سخنان ساده و محاوره در بخش دیالوگ و در بخش هایی در منولوگ در داستان نویسی صحیح نمی باشد.
- نویسندگان حرفه ای اغلب تحریک می شوند که هنگام نوشتن، برای رسیدن به سود مادی، از همه سنجش هایی که خود تعیین کرده اند خارج شوند، که این کار بزرگ ترین اشتباهی است که مرتکب می شوند، چون فکر خود را برای رسیدن به هدفشان می بندد.
دیدگاهتان را بنویسید